aardewerk

Glazen en glazen voor koffie: soorten en nuances naar keuze

Glazen en glazen voor koffie: soorten en nuances naar keuze

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. trends
 2. Wat is de latte?
 3. Glazen recipiënten met dubbele bodem
 4. Door populaire modellen bladeren
 5. Ekostakany

Mooie stroom correleert met smaakbeleving van dranken. Daarom geven mensen vaak de voorkeur aan een bepaald koffiehuis, niet alleen vanwege goed gebrouwen koffie, maar ook vanwege de esthetisch aangename bediening. Mooie koffieglazen kunnen ook in uw keuken zijn: hij is in de mode en maakt uw leven ook een beetje vrolijker.

trends

Brillen en glazen voor koffie verschenen niet gisteren, maar het was recent dat ze de traditionele koffiekopjes begonnen te winnen. En in toenemende mate verwerft de koper niet het klassieke witte koffieservies in de vorm van minicups met een dun handvat, maar brillen en glazen. Moderne koffieetiquette maakt het gebruik mogelijk van:

 • kopjes van 40 tot 600-700 ml;
 • gewone bril of bril met dubbele bodem;
 • glazen verschillende vormen.

Velen zullen zeggen dat etiquette niet zo strikt was, maar de kunst van het drinken is veranderd. Voorheen ging het om kleine kopjes, waaruit ze niet alleen espresso dronken. Vandaag wacht de koper op het indienen van koffiecocktails in comfortabele, grote glazen. Daarom, voor een espresso, heb je echt een miniatuurapparaat nodig, maar voor de VS - een grotere kop, die 230 ml drank zal bevatten. De capaciteit voor cappuccino zal iets kleiner zijn - 120 - 220 ml, maar voor Latte, een favoriete drank van studenten en managers, creatieve mensen en freelancers, is een bril al nodig.

Wat is de latte?

Latte is een drankje van een laag fort, waarvoor hij geliefd is. Latte-opties met romige smaak en verschillende toppings zijn vooral populair vandaag. Soms wordt deze drank geserveerd in een traditionele kop, en zelfs in hoge glazen, maar een glas heeft de voorkeur. Als u het woord 'latte' uit het Italiaans vertaalt, wordt het een glas voor het voeren van melk. Na verloop van tijd werd het in glazen glazen gegoten. Toen besloten ze wat koffie toe te voegen aan het zuivelproduct, dat diende als een soort topping. En deze methode was succesvol - het resulterende mengsel heette latte macchiato, dat wil zeggen koffie melk.

Zodra de meesters van het koffiezetten merkten - als je een portie koffie in een dunne stroom in de melk giet nadat je het hebt geslagen, valt de koffie onder het schuim, zo duikt de donkere laag op. Een dergelijke schoonheid kon niet worden verborgen achter de muren van de beker, glaswerk was vereist.

Tegenwoordig wordt latte in verschillende containers geserveerd.

 • Traditionele glazen met een inhoud van 150-300 ml. De latte beker heeft een pen. Het glas kan op een korte poot (wijnglas) en normaal zijn. Het product op de beencapaciteit is minder.
 • Glazen. Er is geen handvatglas, het volume van een dergelijk product is maximaal 300 ml.
 • Speciale beker. Dit zijn meestal porseleinen of keramische hoge kopjes van een elegante, beknopte vorm, iets dat lijkt op een omgekeerd trapezium. De beker heeft een handvat. Primaire kleuren zijn wit en crème, bruine kopjes worden niet gevonden.

Wat u zelf kiest, is aan u. Deze professionele barista heeft eisen en normen, elk product zal geschikt zijn voor thuisplezier met een drankje. Vandaag zijn het de latte-brillen die tegenwoordig actief worden gekocht, voor de liefhebbers van de drank begonnen ze een nieuwe versie van een vergelijkbare capaciteit te produceren die 360 ​​ml koffie bevat. Een plastic transparant glas (merk) kost 300 roebel, terwijl het porseleinen Deense glas 1500 roebel is. Een keramisch glas is goedkoper, maar vaker kopen ze standaard glazen of glazen met een lage steel.

Glazen recipiënten met dubbele bodem

Thermische glazen gemaakt van dubbel glas hebben een duidelijke functie - ze zijn ontworpen volgens het type thermoskan, ze houden heel lang warmte vast. Het ontwerp bestaat uit een uitwendig en inwendig glas, dat scharnierend in het nekgedeelte is aangebracht. Het binnenste glas heeft zijn wanden en zijn bodem, tussen de twee muren - alleen maar lucht. Het is de luchtspleet die de koffie isoleert, in een dergelijk product gegoten, van contact met de handen die het glas vasthouden.

Aan de onderkant van het glas dubbel glas zit een merkbaar gat. Dit is een klep die het verschil tussen de in- en atmosferische druk vereffent. Daarom is het absoluut onmogelijk om dit gat te sluiten of af te dichten.

Voor de productie van zo een paar ongewone hittebestendige glazen wordt speciaal borosilicaatglas gebruikt. Het is een chemisch bestendig materiaal, het is bestand tegen hoge temperaturen en heeft een lage thermische uitzettingscoëfficiënt. Dergelijke glazen kunnen in de oven, magnetron, vriezer worden gedaan, ze worden in de vaatwasser gewassen. Maar zelfs met deze benijdenswaardige eigenschappen zijn dubbelwandige glazen bekers tamelijk breekbaar.

Een van de meest gewilde producten in deze serie is Delonghi koffiebekers. Het bedrijf staat bekend om de productie van koffieautomaten en accessoires voor hen, dus u kunt rekenen op kwaliteit en een doordacht ontwerp.

Door populaire modellen bladeren

De beroemde en herkenbare optie voor het serveren van een drankje is een Iers glas (of een glas voor Ierse koffie). Zulke gerechten zien er elegant uit, het is gemaakt van hittebestendig glas, uitgerust met een handvat en een lage poot. In zo'n glas bereiden ze vaker aromatische koffiecocktails, de capaciteit van een glas ligt binnen 200 ml.

Er zijn andere opties.

 • Goblet goblet - Dit is een gebruiksvoorwerp voor gemengde koffiedranken. Het is vergelijkbaar in vorm met een tulp, en met zijn gebogen rand kun je een glas op verschillende manieren versieren, om er verschillende kleinigheden voor decoratie aan vast te maken. Het volume van de beker is groot - tot 285 ml.
 • Glas voor orkaan. En deze capaciteit is meer als een elegante vaas, hoewel het echte doel koffiecocktails van vrij groot volume is. Het kan 650 ml bereiken. De vereisten voor ruimte zijn niet strikt: het hangt allemaal af van de ideeën van de ontwikkelaar, van het recept van de koffiemix, en ook van de wens van de koffieliefhebber zelf.
 • Glazen voor gelaagde cocktails (of leeg café) - langwerpige, elegante likeurglazen met een inhoud tot 100 ml. De vorm van de container draagt ​​bij aan de sedimentatie van zware componenten, omdat het mogelijk is om het gewoon meerlagige dranken te maken.
 • Glazen voor frappe. Ze zien er mooi uit met dikke koffiecocktails, die altijd ijs bevatten. Het volume van dit glas is 250 ml.
 • Een glas ouderwetse. En dit is een eenvoudig niet-gefacetteerd glas, dat vaak eenvoudigweg een ouderwets glas wordt genoemd. Het volume is maximaal 240 ml.

Bijna alle gepresenteerde modellen zijn transparant, soms zijn er ook varianten van zwarte brillen, maar ze zijn niet zo populair.

Ekostakany

Herbruikbare bekers met een goede ecoreputatie hebben een bamboebasis of rijstschil met gerecycled plastic. Ze zien er stijlvol uit, ze kunnen niet worden ontkend, ze worden vaak geleverd met een deksel. Een voorbeeld van een dergelijk product is het biologisch afbreekbare glas Huscup. Het kost ongeveer 1000 roebel. Het glas heeft een goede inhoud van 440 ml, het gewicht is bijna 260 g en is gemaakt van rijstschil, een natuurlijk product. De houder heeft een verwijderbare siliconen dop en houder die kan worden gerecycled. Het glas kan in een vaatwasser worden gewassen en in een magnetron worden verwarmd, wat erg handig is.

De competitie voor dit product kan een bio cup Ecoffee cup maken. Het kost iets minder, ongeveer 750 roebel. Het bevat 400 ml koffie, maar is in gewicht zeer licht - 125 g. Dit glas is gemaakt van bamboevezel, omdat het volledig biologisch afbreekbaar is. De mok ziet eruit als een gewone koffiekop, het lijkt alleen dat het karton dichter is. Cirkels zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en met verschillende prints. In het deksel zit een verwijderbare dop die ervoor zorgt dat de inhoud van het kopje niet naar buiten spat.

Waarschuwing! En bekers kunnen worden opgevouwen, wat erg handig is voor eigenaars van koppelingen en liefhebbers van reizend licht.

Als je een echte kenner bent van koffie en liefde die experimenteert met smaken en brouwen, is het nauwelijks logisch om een ​​keuze te maken uit de verscheidenheid aan koffieglazen. Koop 2-3 (of meer) modellen die je niet beperken in de fijne kneepjes van koken en serveren. Koffieplezier is vaak de beste start van de dag, dus er zijn geen kleinigheden in deze kwestie.

In de volgende video vindt u een bespreking van Starbucks-koffieglas.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen